Nastavnici

Profesionalni glazbenici s iskustvom rada u državnim i privatnim glazbenim školama

Bilo da ste početnik ili nešto iskusniji svirač, naši nastavnici prilagodit će se vašem glazbenom predznanju i strpljivo vas usmjeravati u daljnjem napretku. Iskusnijim sviračima pomoći će usavršiti željeni glazbeni stil ili žanr – od klasike, preko popa i rocka pa sve do jazza.

Sara Jurišić

Osnovno glazbeno obrazovanje stjeće u glazbenoj školi Matije Petra Katančića u Valpovu, završivši smjer glasovir u klasi prof. Stele Maletić. Godine 2010. svoje obrazovanje nastavlja u Zagrebu gdje upisuje Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju i Glazbeno učilište Elly Bašić, smjer instrumentalist (glasovir) u klasi prof. Željke Krnjak. Sudjelovala je na seminarima eminentnih profesora (Ruben Dalibaltayan, Srđan Čaldarović, Đorđe Stanetti). Nastupala je na raznim koncertima i natjecanjima od kojih izdvajamo nastup na Međunarodnoj smotri u Rogaškoj Slatini 2012. godine te na regionalnom natjecanju HDGPP u Varaždinu 2013. godine, gdje je osvojila 2. nagradu. Godine 2014. upisala je Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu, smjer klavir u klasi profesorice Katarine Krpan. Tijekom studiranja sudjelovala je na studentskim projektima Ciklus Virtuoso, Skladatelji obljetničari te je svirala sa Jazz orkestrom Muzičke akademije. Godine 2018. osvojila je 2. nagradu na Međunarodnom natjecanju u Palmanovi. Bila je sudionik ljetne pijanističke škole u Grožnjanu na seminarima Katarine Krpan, Pedje Mužijevića i Simona Trpčeskog. Godine 2019. diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu te stekla zvanje magistre muzike. Trenutno radi kao profesorica klavira i korepetitorica u glazbenoj školi Dugo Selo.

Marta Šimunović

Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku u klasi prof. Tihane Ivanković, a diplomirala 2013. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ide Gamulin. Nakon toga upisuje Poslijediplomski specijalistički studij, također na Muzičkoj akademiji, klasa prof. Ide Gamulin. Redovito je nastupala na smotrama mladih pijanista u Hrvatskoj i osvojila više nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Također, sudjelovala je na brojim seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu kod mnogih poznatih pedagoga među kojima su Natalia Troull, Karl-Heinz Kämmerling, Goettlieb Wallisch, Sándor Falvai, Irina Osipova i dr. 2010. godine počinje raditi u Glazbenoj školi Dugo Selo kao korepetitorica, a 2013. se tamo zapošljava kao nastavnica klavira. Od kraja 2017. godine radi kao nastavnica klavira u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Osim Muzičke akademije, završila je i Preddiplomski studij psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Lea Novaković

Diplomirala je glazbenu pedagogiju na MA u Zagrebu, gdje je prošla i edukaciju za audio producenta. Radno iskustvo stekla kao radijski tehničar i DJ. Osim što predaje klavir, trenutno radi kao skladateljica za videoigre.

Neven Lujo

Profesor je klavira, skladatelj i aranžer. Osnovnu i srednju glazbenu školu, smjer klavir, završio je u Dubrovniku u klasi prof. Dubravke Soldo Kakarigi, a klavirsku diplomu stekao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ljubomira Gašparovića. Pedagoškim radom (nastava klavira) bavi se od 2009. godine, radeći u državnim i privatnim glazbenim školama. Uz kolegu Danijela Jurišića 2015. godine osniva glazbene tečajeve Tritonus. Kao član komornih sastava i bendova ostvario je brojne nastupe, na polju klasične i popularne glazbe. Sklada i aranžira glazbu za film i video igre (dokumentarni film "Demo", video igra "Inked" i dr.).

Marija Lešaja

Diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj skademiji u Zagrebu, potom se usavršavala u Beču. Djeluje kao samostalna umjetnica na području opere i komorne glazbe, te se dugi niz godina bavi i vokalnom pedagogijom.

Bruno Mičetić

Od rane mladosti pokazuje afinitet za glazbu, što je rezultiralo upisom osnovne glazbene škole u osmoj godini života. Davne 2001. godine nastupa na festivalu „Mlade nade Jazz-a“ u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. U nastavku nižu se glazbene ljetne radionice „Umbria Jazz“ - Berklee school te „Jazz is back“ u Grožnjanu, "Jazz kamp Kranj" kojeg pohađa tri godine za redom. 2004. godine upisuje Klagenfurt landeskonservatorium – Jazz department, te je tamo proveo narednih pet godina. U studentskim danima organizira jazz quartet „Seaside“ koji nastupa na festivalima – „Jazz tulum 2004.“, „Liburnia Jazz festival“ 2006., 2007. i 2008., „Hrvatski Jazz sabor – B.P. klub“ 2008. i „Ljeto na gradini“ 2008. godine. Po završetku fakulteta u Austriji, počinje sa pedagoškim radom na Narodnom učilištu u Rijeci te pokreće svoju školu Rijeka guitar centar. Uz jazz karijeru izdaje studijski album sa svojim tada rock sastavom KEOPS za Croatia Records. Sa svojim triom, što ga čine Ratko Divjak i Joe Kaplowitz, 2013. godine izdao je prvi studijski jazz album na kojem su se našli svjetski standardi jazz glazbe. Album je objavio Dallas Records, a isti je naišao na odlične kritike struke i publike. 2014. godine ostvaruje suradnju s beogradskim Milan Petrović jazz quartetom koja je okrunjena albumom "Dates". Od uspješnih projekata izdvaja se projekt Mičetić – Ružić, gdje je gost bubnjar Dušan Kranjac te kontrabasist Henri Radanović s kojima je objavio i album „Fat Manager“ za izdavačku kuću Dallas records. U 2015. godini matični band Keops, na čijem albumu je autor svih pjesama, izdao je i svoj drugi album „Lice sudbine“ također za izdavačku kuću Dallas records. 2016. godine s Bruno Mičetić triom objavljuje drugi studijski album „Beauty Of Your Soul“ iza kojeg se niže niz koncerata i festivala. Utemeljitelj je i osnivač projekta „Rab Jazz Festival“. Sa svojim sekstetom izdao je LIVE CD i DVD snimke koncerta „Beaty Of Your Soul“ održanog 14. 9. 2017. u maloj dvorani Vatroslav Lisinski (Dallas Records). Prošle godine objavljuje novi album "Out of the shadow" (Dallas Records). Sredinom 2021. godine Bruno pokrće projekt "Melodije nacionalnih parkova Republike Hrvatske" koje je podržalo i Ministarstvo Kulture Republike Hrvatske. Također u istoj godini gost je na albumu "My Life" Dade Marinkovića. U 2022. godini sa bendom Keops objavljuje album "Road to Perdition" za Njemački Label No Cut.

Damjan Bučić

Rođen je u Rijeci gdje završava glazbenu školu I. M. Ronjgova i Prvu hrvatsku sušačku gimnaziju. Nakon srednje škole upisuje Muzičku Akademiju u Zagrebu u klasi prof. Istvana Roemera. Diplomirao je 2008. godine nakon čega nastavlja studij gitare upisavši usavršavanje na "SEGOVIA GUITAR ACADEMY" u Pordenoneu (Italija) u klasi istaknutog talijanskog gitariste i pedagoga Paola Pegorara. S istim mentorom studij nastavlja na Kunstuniversitat Graz gdje završava dvogodišnji master studij (koncertni smjer), te stječe titulu Master of Arts. Za vrijeme studija sa prof. Pegorarom iskazuje interes za proučavanjem i sviranjem autentičnih instrumenata 19. stoljeća (romantične gitare), pa tako i danas dio repertoara (barok, klasicizam, romantizam) svira na replici instrumenta graditelja N. G. Riessa iz 1840. godine koju je izradio češki majstor Jan Tulaček. Usavršavao se kod priznatih gitarista i pedagoga: Macina Dylle, Pavela Steidla, Carla Marchionea, Zorana Dukića, Petra Saidla, Johannesa Monna. Kao solist i komorni glazbenik nastupao je na koncertima u Hrvatskoj, Italiji, Austriji i Sloveniji. Sa dubrovačkom pijanisticom Ivanom Jelačom i zagrebačkom redateljicom Franom Marijom Vranković osniva udrugu "SVE OSTALO JE GLAZBA" kojoj je cilj kroz formu glazbeno – scenskog kolaža približiti klasičnu glazbu slušateljima. Premijerna izvedba kolaža održana je u palači Sponza u Dubrovniku 2012. godine, a uslijedile su izvedbe u Kneževom dvoru (uz potporu Dubrovačkih ljetnih igara), Sorkočevićevom ljetnikovcu u Dubrovniku (za potrebe HAZU-a), itd. 2016. godine održao je predavanje na stručnom skupu gitarista u Zagrebu na temu : ROMANTIČNA GITARA – INTERPRETATIVNE MOGUĆNOSTI U IZVOĐAČKOJ PRAKSI. 2021. godine bio je član žirija na Zagreb Guitar Festivalu. Uz koncertnu djelatnost veliki interes iskazuje i prema pedagoškom radu. Trenutno je zaposlen kao profesor gitare na glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Njegovi su učenici dobitnici niza nagrada na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu (HDGPP, natjecanje Anna Amalia za mlade glazbenike u Weimaru, natjecanje Enrico Mercatalli u Goriziji, itd.). Dobitnik je dvije nagrade Grada Zagreba "Profesor Baltazar" za osvojena prva mjesta njegovih učenika na državnim natjecanjima 2019. i 2021. godine, te dva priznanja Agencije za odgoj i obrazovanje za uspjehe i rezultate u radu s učenicima.

Pavle Jovanović

Zagrebački gitarist, skladatelj i pedagog. Studij jazz gitare završio je na konzervatriju u Klagenfurtu pod vodstvom Agostina di Giorgia, a magistarski studij u Beču sa diplomom Master of Arts u klasi prof. Martina Kollera. Tijekom studija sudjeluje na raznim seminarima pod vodstvom najistaknutijih jazz muzičara kao što su Barry Harris, Pat Martino, Ben Monder, E. Svensson, Rob Bargad, Ed Partika, Luigi Grasso i dr. Nakon završenog konzervatorija sa najvišim ocjenama odlazi u New York učiti i svirati sa muzičarima na tamošnjoj sceni. Tamo je sudjelovao na seminarima i učio privatno kod muzičara kao što su Pat Martino, Gilad Hekselman, Lage Lund, Ben Monder, Miles Okizaki, Steve Coleman i dr. Član je i osnivač mnogih projekata u jazzu i sobodno-improviziranoj glazbi poput "Cromatik 5", "PEEK 3", "Abstract Construction Collective" i dr. Osim vlastitih projekata surađivao je i sa raznim orkestrima i vrhunskim regionalnim muzičarima kao što su Miro Kadoić, Bojan Krhlanko, Jošt Drašler, Zvjezdan Ružić, Zvonimir Šestak, Ivan Bonačić, Marko Lazarić, Marko Črnčec, Jazz orkestar HRT-a, HGM Big Band, Cantus ansambl, HNK Zagreb.